Køb sports tændspolen her

 

Da vi får mange spørgsmål omkring vores sports tændspole, har vi valgt at lave et samlet indlæg, hvor vi forsøger at besvare dem alle. 

Hvad er sports tændspolen?

Sports tændspolen er 100% vores eget design. Den bliver produceret efter vores specifikationer på en anerkendt fabrikant af elektroniske produkter i Taiwan. Fabrikken er ISO 9001 certificeret. Spolen har vi udført virkelig (mange) gennemgående tests på, og vi kan garantere for, at det er noget af det bedste der kan fås på markedet i dag.

Først vil vi gerne slå fast, at sports tændspolen IKKE er en elektronisk tændspole, som f.eks. VEC tændspolen. Det er derimod en god gammeldags tændspole med præcis de samme funktioner og mål, som den originale Bosch tændspole, som mange Puch, Kreidler, Sachs og andre ældre knallerter var udstyret med fra fabrikken af.

Vi har blot modificeret de originale specifikationer med hensyn til antal viklinger primær og sekundær, tykkelse og varme bestandighed af den anvendte tråd, samt ikke mindst en høj temperatur bestandig indkapsling, som sikrer perfekt funktion selv ved høje temperaturer.

Det betyder, at vi har fået udviklet en tændspole, som næsten generer en dobbelt så kraftig tændrørsgnist, end en original Bosch tændspole gør. Desuden er den over 3 gange kraftigere end andre Bosch-kopier på markedet.

 

Sådan monterer du sports tændspolen

Sports tændspolen kan KUN monteres på en original tændings bagplade. Det nytter altså ikke noget at du forsøger at montere den på en uoriginal Kina bagplade, og så bagefter brokker dig til os, fordi spolen går på svinghjulet.

I en nødsituation, kan du, for at afhjælpe ovenstående problem, fjerne de to nederste slæbesko på Sports tændspolen – så kan det lige gå, men det er ikke noget vi vil anbefale.

Sørg for at anlægsfladen, hvor spolen monteres på bagpladen, er ren og fri for ir.

Skal primær ledningen fra sports tændspolen loddes på din kondensator, så brug et barberblad eller en meget skarp hobbykniv til af af-isolere ledningsenden med, efter at du har klippet ring kabelskoen af. Af-isoler kun 4-5 mm og sørg for med god varme, at den frie lednings ende flydes godt ud med loddetin, inden du lodder den fast på kondensatoren. Vær opmærksom på, at det kræver en rimelig stor loddekolbe at varme tinnet på kondensatoren op. Min. 50 watt – og gerne større.

Når Sports tændspolen er færdigmonteret, monterer du svinghjulet og checker, at dette drejer frit rundt uden på nogen måde at slæbe imod hverken tændspole eller lysspole/lysspoler.  Alle spolerne fungerer ved hjælp af induktion, og slæbeskoene kan have flere mm afstand ud til svinghjulets magneter, uden at dette påvirker ydelsen mærkbart.  De fleste fabrikanter af magnet tændinger, anbefaler en afstand på mellem 0,5 og 1 mm fra slæbesko til magnet.

 

Sports tændspole VS original Bosch tændspole

I videoen herunder, kan du se en praktisk test og sammenligning af vores sports tændspole sammen med en original Bosch tændspole samt en "Kina tændspole".