Puch

(1378 produkter)

Puch må siges at være blandt et de mest kendte og udbredte knallertmærker her i Danmark. Specielt modellen Puch Maxi, er en velkendt knallert blandt de fleste danskere. 

Her i vores sortiment har vi udvalgt en lang række reservedele til dig, som kører på en Puch knallert - uanset hvilken model du kører på. 

Nedenfor har du mulighed for at vælge din knallert model, så du kun får vist de reservedele der er relevante for lige netop din knallert. 

HISTORIEN OM PUCH

Puch blev grundlagt i år 1891 i Graz i Østrig af industrialisten Johann Puch. Virksomheden har gennem tiden produceret bl.a. cykler, knallerter, motorcykler og biler. I 1928 blev Puch slået sammen med Daimler i Østrig, hvorefter industrikoncernen Steyr-Daimler-Puch senere hen blev dannet i år 1934. 

Efter 2. verdenskrig blev Puchs totaktsmotorcykler og knallerter meget udbredte. Men i takt med den voksende japanske konkurrence, svandt Puch dog med tiden ind og blev i stedet til en nicheproduktion. I 1987 blev Puch senere solgt til det italienske firma Piaggio, som er kendt for deres Vespa scootere. 

 

DA PUCH KOM TIL DANMARK

Omkring år 1952 begyndte Steyr-Daimler-Puch at udvikle på knallerter, hvilket ledte til, at de i 1954 kunne sende deres første knallert på gaden, nemlig Puch MS 50. Den kom senere til Danmark i år 1956. 

I år 1966 var Danmark øverst på listen over de største importører af Puch knallerter i verdenen set ift. befolkningstallet. Det siges, at der blev solgt omkring 250.000 Puch knallerter i Danmark. En stor del af disse var bl.a. modellen Puch Maxi, som i 1969 kom til Danmark med pedaler (Puch Maxi P) og nogle år senere blev lanceret med kickstarter (Puch Maxi K). 

Udover Puch Maxi'en, så er Puch også kendt for mange andre modeller, bl.a. Puch Monza og Puch VZ50 og MS50. Puch står også bag modellerne Cobra og Daytona, som hører til de lidt større knallert modeller. 

Op gennem 1970'erne var knallerten en stor del af ungdomskulturen i Danmark, og et ønske der stod højt på mange unge menneskers ønskeliste. Knallerten gav de unge mennesker en frihedsfølelse og gjorde det muligt at komme langt omkring. 

I 1979 blev den danske lovgivning ændret og knallertepoken ophørte brat. Loven lød på, at knallerter der vejede mere end 60 kilogram og havde mere end 2 gear, blev forbudt.

 

JOHANN PUCH MUSEUM

Det er i dag muligt at besøge et Puch museum i Graz, ved navn Johann Puch Museum. Her er udstillet både cykler, knallerter og biler, som blev produceret af Puch. Et museum der helt sikkert er et besøg værd for både motor- og knallertentusiaster.