knallertm_rke_77

Suzuki FZ50

(552 produkter)

Suzuki FZ50 - En kvik lille knallert

Suzuki FZ50 er en lille scooterlignende knallert, som med sit sporty design og sine kvikke køreegenskaber, har formået at charmere sig ind på mange knallertelskere. Modellen blev første gang introduceret i begyndelsen af 1980’erne, hvor den blev lanceret i farverne rød, blå og sort. Efter nogle år blev lakken ændret til metallak, ligesom Suzuki Samurai DM50, hvor den derefter også blev produceret i farven sølvmetal. I Storbritannien, hvor modellen særligt også er populær, går den under kaldenavnet »Suzi«. 

Suzuki FZ50 har altid været en populær knallertmodel blandt alle aldersgrupper og er gennem tiden blevet solgt i rigtig mange eksemplarer. Knallerten blev særligt taget godt imod i byen Esbjerg og på sandøen Fanø, hvor den blev ravsamlernes fortrukne køretøj. Det skyldes nemlig, at FZ'eren er fremstillet af materialer, som ikke ruster ligeså let som andre knallerter, når den udsættes for saltvand og havluft. 

Den store popularitet skyldtes dog ikke kun knallertens modstandsdygtige stel, men også at Suzuki FZ50 er en super behagelig knallert at køre på. Med sine små 12” hjul med en dækbredde på 3.00 samt affjedring både foran og bagpå, har Suzuki formået at skabe en stabil knallert, med et godt vejgreb og fremragende køreegenskaber. Herudover bidrager det brede bløde sæde og et benskjold, som beskytter dig mod både regn og slud, kun med plusser til listen over den lille knallerts mange fordele. Med en baggagebære bagpå og en rummelig kurv foran, gør knallerten sig desuden ideel til de daglige og praktiske gøremål. Men listen slutter ikke her, for med både tændingslås, benzinmåler, blinklys, bremselys, kort og langt lys, horn, sidespejl og oliekontrollampe, rummer knallerten næsten alt ekstra udstyr, som en knallertentusiasts hjerte kan begære. 

 

Data på Suzuki FZ50 

Den kun 60 kilos "lette" knallert har foruden sin gode komfort og sit fine udstyr også en solid, men simpel, indmad at byde på. Den lille maskine er nemlig udstyret med en luftkølet encylinderet totaktsmotor, med en 41mm cylinder – altså 49 kubikcentimeter. På motorblokken sidder knallertens indsugning med en 12mm Mikuni karburator, hvor der fra fabrikken af, sidder en 55mm dyse i. Ser vi nærmere på knallertens transmission, finder vi en 1-trins gearkasse med centrifugal kobling. Det gør, at du ikke skal tænke på at skifte gear, men blot kan sætte dig til rette og nyde turen, mens du bare skal koncentrere dig om at styre hastigheden på din maskine. Knallerten er udstyret med en vedligeholdelsesfri CDI tænding på 6 volt og 45 watt, og har fra fabrikken monteret et BP4HS tændrør fra NGK. Som én ud af få, finder du under sædet på Suzuki FZ50 et olieindsprøjtningssystem med separat olie- og brændstoftank. Du skal derfor ikke blande totaktsolie i benzinen, som ellers er tilfældet på mange andre knallertmodeller. Det sørger maskinen nemlig selv for. Trods knallertens beskedne størrelse kan brændstoftanken rumme ca. 4.5 liter benzin, og du kan derfor nå vidt omkring før benzintørsten melder sig på din lille FZ'er. Har du brug for at kende årgange på din Suzuki FZ50, så kan du tjekke knallertens stelnummer. Du finder stelnummeret på kronrøret, hvor nummeret starter med "163.000."

Alt i alt er Suzuki FZ50 altså en solid lille knallert, som må siges at leve op til sit sporty udseende med sine både komfortable og kvikke køreegenskaber. 

 

Reservedele til Suzuki FZ50

Hos Mopedspeed finder du et stort udvalg af reservedele til Suzuki FZ50. Det er i dag svært at finde originale reservedele til modellen, da disse med tiden er udgået fra sortimentet hos Suzuki. Derfor vil størstedelen af de reservedele, som du finder her hos Mopedspeed, være reproducerede dele. Altså en gengivelse af datidens originale Suzuki reservedele. Størstedelen af de reproducerede reservedele, som vi importerer hjem, kommer fra Taiwan. Taiwan har altid været kendt for at producere produkter i en god kvalitet, så du kan derfor være sikker på, at du herfra får gode og slidstærke reservedele, som kan holde til at blive brugt. 

Som nogle af vores bedstsælgende reservedele til Suzuki FZ50, kan bl.a. nævnes vores sportsudstødning med to afgange, som er med til at give bedre optræk og også lidt højere topfart. Desuden er de to afgange medvirkende til, at udstødningen ikke stopper så hurtigt til, som ellers kan være et kendt problem på den originale standard udstødning. Derudover er vores 43mm og 45mm cylindre også blandt vores mest populære reservedele til denne model. Her får du nemlig en anelse større cylindervolumen, som et med til at give din knallert bedre moment og bundtræk.